Project Molenweg

Renovatie & onderhoud

Renovatie energieneutrale woning Witmarsum. De bestaande woning is rond 1976 ook gebouwd door bouwbedrijf Heeringa en is nog geheel origineel!  De nieuwe bewoners stellen met betrekking tot energieverbruik, comfort en voorzieningen andere eisen dan 40 jaar geleden.

De woning is als “energie nul-op-de-meter” uitgevoerd. Omdat het bestaande isolatiepakket uit 1976 niet voldoet aan de huidige eisen zal dit als één van de eerste punten worden aangepakt.
Van de gevels is het bestaande metselwerk gesloopt  waarna er nieuwe isolatie is aangebracht met een hogere R-waarde. De bestaande woning-scheidende-wand is met een nieuw regelwerk en gips bekleed met daartussen isolatie.
De begane grondvloer is geïsoleerd door middel van 90mm PUR spuitisolatie.
De aansluitingen van de kozijnen zijn luchtdicht gemaakt en opnieuw geïsoleerd. De beglazing is geoptimaliseerd.
De zijwangen en het dak van de dakkapel zijn, net als het kozijn, vernieuwd. Het hellend dak is aan de binnenzijde geïsoleerd.

Voor de vloerverwarming op de begane grond en de radiatoren op de verdieping is er een pallet-cv-ketel aangesloten in combinatie met een buffervat en warmtepompboiler. Het elektrische verbruik wordt afgedekt met zonnepanelen.